Buitenkans op Facebook

Buitenkans

Koninginnepage op de moestuin op de Verbena bonariensis. Prachtig nog nooit eerder gezien.

bekijk op Facebook

Buitenkans

Beplanting met symboliek bij de kerk in Achterveld. Vooraan in de border, rose bloeiend, de Oenothera 'Twilight’, teunisbloem vernoemd naar de heilige Antonius. In april de border aangepoot. Onderhouden door de vrijwilligers. Wordt steeds mooier! Alle regenpijpen bij de kerk zijn afgekoppeld. Hier stroomt het in een verlaagd deel in de border, een wadi.

bekijk op Facebook

Buitenkans

De #vlindertuin in #Leusden is weer te bezoeken. Elke zaterdag en zondag van 13:00 tot 16:00. Voor iedere bezoeker is er een beplantingsplan om vlinders te lokken in eigen tuin.

bekijk op Facebook

Buitenkans

Schuilen voor de hagel op kwekerij van Houtum in doorn. Zo weer verder met het onderhoud van de borders.

bekijk op Facebook

Buitenkans

Een wadi is een verlaagde plek in de tuin waar je het regenwater kunt opvangen. Hier heb ik de wadi gemaakt met bamboe stokken en voor de goot een halve bamboe stok. Zo wordt regen nog mooier en blijft t in de tuin! De wadi ga ik beplanten met lythrum, astilbe en hemerocallis.

bekijk op Facebook

Buitenkans

Leuke Operatie Steenbreek actie in Amersfoort ‘tuintips op afstand’. Met Elke Blänsdorf en Guido van Beek geef ik via video bellen tuintips aan bewoners. Het voorjaar is begonnen, de vogels worden niet meer overstemd door het verkeer en nu heb ik eindelijk tijd om in de tuin te werken... maar waar beginnen? Is dit een herkenbare gedachte? De tuincoaches van Steenbreek Amersfoort staan je graag bij en geven antwoord op velen vragen zo als: Met welke planten kan ik vlinders en bijen lokken? Dat ene plantje vind ik zo mooi, kan dat in mijn tuin? Als ik er tegels uithaal, wat moet ik dan verder doen? Wat kan ik doen dat mijn tuin droge zomers beter door komt? Je kan tot en met 30 april je vraag mailen aan info@amersfoortrainproof.nl en laat je telefoonnummer achter. De tuincoach belt jou op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur. Voor meer goede ideeën en tips kijk op : https://www.amersfoortrainproof.nl/

bekijk op Facebook

Buitenkans

Werk in uitvoering: in Hoogland een voortuin met grind veranderd in een beschutte tuin. Hergebruik van tegels voor een stapelmuur, klein paadje om rond te lopen, zitplek voor in de voorjaarszon en genoeg te zien en beleven. In maart komt de beplanting in de tuin. Sierwaarde en ook om vlinders, bijen en vogels te lokken!

bekijk op Facebook

Buitenkans

De auto bestickerd! Helemaal klaar voor weer mooie tuinklussen. Handig de grote laadruimte, voor beplanting, mest en gereedschap.

bekijk op Facebook

Buitenkans

Aan de slag met het definitieve ontwerp voor n klant in Amersfoort. N lange diepe tuin. Er komt n breed pad wat rust en ruimte geeft onder de hoge bomen.

bekijk op Facebook

Buitenkans

Weer volop plannen voor de lente. Vanmiddag tuin inmeten bij nieuwe klant! Het wordt een natuurlijke tuin met zo veel mogelijk hergebruik van bestaande materialen.

bekijk op Facebook

Buitenkans

Het pad van halfverharding is aangelegd in de #vlindertuin in Leusden. Mooie natuurlijke kleur. Ook het winterbeeld van de tuin is fraaier. Vorig jaar startte ik met het beplantingsplan en met de aanleg van het pad is nu de renovatie klaar! Hard gewerkt met veel enthousiaste vrijwilligers.

bekijk op Facebook

Buitenkans

In Amersfoort – Zuid is in de afgelopen maanden iets moois gebeurd. In het kader van een fijne tuin voor iedereen werkt #Steenbreek Amersfoort ook met en voor mensen die een kleine beurs en een tuin hebben. Soms wil men wel een groene tuin, maar ontbreken middelen en kennis om het in actie te zetten. In dat kader zijn er afgelopen tijd twee mooie ontwikkelingen: samenwerking met woningbouwcoöperatie de Alliantie en samenwerking met Wijkhuis De Driehoek. Mooie projecten om vanuit Buitenkans aan mee te werken. https://lekkerinjetuin.nl/bakfietsproject-tuinopknapdag/

bekijk op Facebook