“Door deelname aan de workshop Tuinontwerp heb ik op een andere manier leren kijk.
Blijkt dat het zicht vanuit huis gericht is op het minst mooie gedeelte van de tuin.
Dat ga ik nu veranderen!”

deelnemer Gerda

Slider

_HAR7231

Workshop Tuinontwerp

                                       

locatie: Werkplaats, Olmenlaan 8 in Leusden                                     

kosten €75,- voor koffie/thee en lunch wordt gezorgd      

     

Workshop Start je moestuin

Wanneer de Coronacrisi voorbij is starten er ook weer nieuwe workshops!  

locatie: Werkplaats, Olmenlaan 8 in Leusden 

kosten  €49,-  incl. koffie/thee en startpakket 

Contact

Workshop Tuinontwerp

In de workshop werk je aan een ontwerp voor je tuin of een deel van je tuin. We starten met het onderzoeken welke sfeer je in je tuin wilt b.v. landelijk of voel je je meer thuis in moderne, strakke tuin. Je krijg inspirerende voorbeelden van verschillende tuinstijlen te zien. Ook kan je een moodboard maken van de sfeer die je aanspreekt.

De volgende stap is het bepalen wat er in je tuin moet komen b.v. een terras in de zon, speelplek voor de (klein)kinderen, een vijver of waterelement. Je vult hiervoor een lijst met wensen en eisen in. Deze wensen en eisen vertaal je in een vlekkenplan. Dit is een plattegrond waarop je tekent wat, waar moet komen. Je houdt hierbij rekening met de looplijnen en ook de zichtlijnen. De zichtlijnen vanuit je huis op de tuin maar ook de inkijk van de buren in je tuin. Dit vlekkenplan werk je verder uit. Met het resultaat kan je aan de slag om je tuin te veranderen.

De groep is niet groter dan 6 deelnemers zodat er tijd is voor persoonlijk advies.

Workshop Start je – permacultuur- moestuin

Moestuinieren kan overal. Het kan in je tuin in combinatie met (sier)planten, in je vensterbank, op je balkon, in bakken, in wijnkisten, rieten manden, noem maar op. Tijdens deze workshop ga je te werk volgens een aantal principes uit de permacultuur. Je krijgt inzicht in wat nodig is om straks je eigen geteelde heerlijke planten te eten. Natuurlijk tuinieren waarbij je meewerkt met de natuur, spitten achterwege blijft en een gezonde bodem van groot belang is.

Je gaat naar huis met een flinke hoeveelheid basiskennis. Ook krijg je een zaaikalender om alvast plannen te maken voor het volgende seizoen. Deze herfst kan je al beginnen met het zaaien van veldsla en winterpostelein waar je deze winter van kunt eten.

Er is plek voor maximaal 5 deelnemers, dus meld je snel aan!